Biografie

Op 8 jarige leeftijd startte Yann met het volgen van lessen klassieke gitaar aan de Academie “Omer Van Puyvelde” (huidige Academie Voor Podiumkunsten Gent) bij mevrouw Bea DE LAENDER. Hij doorliep de hele academie en behaalde het diploma van de Hogere Graad instrument met onderscheiding. In 1995 startte hij de opleiding klassieke gitaar aan de Hogeschool Gent, Departement Muziek en Dramatische Kunsten, Conservatorium bij mevrouw Ida Polk. Tijdens deze opleiding genoot hij verscheidene masterclasses van onder meer Pavel STEIDL, Louis Ignatius GAL, en vele anderen.

Hij studeerde af met een aantal uitvoeringen van het Concierto de Lieja van Leo Brouwer, onder meer in muziekcentrum “De Bijloke”, de concertzaal van het Conservatorium Gent en zaal Parnassus te Gent, in 2001 en verkreeg zo het diploma van “Meester in de muziek” optie instrument: gitaar met onderscheiding.

Naast het klassieke luik was Yann actief van jongs af aan in verschillende bands en als solo-artiest. Hij trad op in de lagere school als zanger en gitarist voor de viering van de nieuwe schoolgebouwen van het Sint-Paulusinstituut te Gent, waar hij voor een volle zaal en in aanwezigheid van toenmalig premier Wilfried MARTENS een uniek optreden bracht. In de jaren ’80 was hij vaste gitarist bij het radio2 praatprogramma tijdens de Gentse Feesten met onder meer Dirk DENOYELLE. Nadien speelde hij op schoolfeesten als solo-artiest en begon verschillende bandjes, waarmee hij optredens gaf in de jaren ’90 voor onder meer de eerste Nationale Kom op Tegen Kanker actie en op de Gentse Feesten.

Yann interesseerde zich in alle genres en werd zo vanaf de jaren ’90 tot nu een veelgevraagd gitarist en zanger bij zeer uiteenlopende bands. Van Rock over Pop naar Jazz en Klassiek, overal staat hij zijn mannetje. Hij speelde in Frankrijk, Duitsland, Nederland en België met onder meer: Xander DE BUISONJE, Alain VANDEPUTTE, Jurgen WILLEMS, KINKY AFRO, WHATCHAMACALLIT, THE SHAKERS, NO PROBLEMS, in duo met violiste Nathalie HEPP, als dirigent bij het gitarenorkest OrchestraTaar vzw, …

Momenteel geeft Yann fulltime les, dirigeert hij het gitarenorkest OrchestraTaar vzw, speelt hij Klassieke muziek in duo met viool, Pop solo en Rock-Soul-Blues-… in een aantal bands. Hij geeft regelmatig optredens tijdens evenementen als de Ronde van Vlaanderen, de 6daagse van Gent, de Gentse Feesten, voor huwelijksfeesten, academische zittingen, recepties, bedrijfsfeesten, …

Yann Gyssels.

Yann Gyssels

Yann is fulltime lesgever en dirigeert het gitarenorkest "OrchestraTaar vzw". Daarnaast speelt hij ook Klassieke muziek in duo met viool, Pop solo en Rock-Soul-Blues-… in een aantal bands.

Contact

Vragen staat vrij! Per post, per e-mail of bel mij.

Social Media

U kan (en mag) me natuurlijk ook persoonlijk leren kennen!